Evoke

Van startup naar Europees marktleider. My-Trucks maakt dromen waar

My-Trucks, financieringsmaatschappij van tweedehandsbedrijfsvoertuigen uit Lievegem, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf timmert intussen aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehandsvrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

My-Trucks start in 2012 als lokale kmo in het Oost-Vlaamse Zomergem. De drie oprichters, actief in de distributie-, bank- en verzekeringssector, stellen uit ervaring vast dat starters en kleine bedrijven het steeds moeilijker hebben om bij de banken een krediet te krijgen. Met My-Trucks reiken ze de hand naar beginnende truckers en firma’s door een all-in formule te lanceren die én de levering, én de financiering, én de verzekering van een tweedehandsvoertuig inhoudt.

Zeven jaar na de lancering is het kleine driemanbedrijf uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler. “Tijdens ons eerste jaar brachten we 22 vrachtwagens aan de man. Vandaag zijn we samen met onze 18 medewerkers fier dat we onze 1000ste truck hebben opgeleverd”, illustreert CEO Eric Van Speybroeck de sterke groei van zijn bedrijf.

Hun unieke weg naar succes
My-Trucks scoort door haar unieke en flexibele financieringsformules. Waar banken een lening vooral toekennen op basis van verleden en inkomsten én sinds de crisis alleen maar strenger zijn geworden, werkt My-Trucks op basis van een degelijk businessplan, maar ook gedrevenheid en passie van de cliënt spelen een rol. Starters krijgen een kans bij My-Trucks, dat blijkt ook uit de acceptaties: maar liefst 96% van de ingediende dossiers wordt aanvaard.

Het bedrijf stuurt de klant al binnen één werkdag een financieel voorstel, gaat meteen in heel Europa op zoek naar de meest geschikte truck, neemt de financiering, verzekering en het papierwerk volledig voor haar rekening en levert het voertuig razendsnel vertrekkensklaar af tot voor de deur van de klant.

Fiere, harder werkers
Redouane Tenafer (25) uit het Franse Marseille is de nieuwe eigenaar van de 1.000ste ‘My-Truck’. Dé ideale klant ook: een oprecht, zelfstandig ondernemer die superfier is op zijn vrachtwagen, keihard werkt en beseft dat het in de transportsector snel moet gaan. “Ik ben opgegroeid met een vrachtwagen. Mijn vader was altijd truckchauffeur. Het was mijn grote droom om hem achterna te gaan. Ik zal nooit vergeten dat ik op mijn 22ste, dankzij de steun van My-Trucks, mijn eigen transportfirma RT Transport heb kunnen opstarten. Mijn eerste truck van toen heb ik nu ingeruild voor een nieuw exemplaar: een schitterende Scania S650. Ondertussen heb ik er ook al een trailer gefinancierd. My-Trucks is een betrouwbaar bedrijf, dat luistert en meedenkt, snel handelt en heel professioneel voor de dag komt. Daarom koos ik opnieuw voor hen.”

Europees marktleider
Met haar 1.000ste, geleasede voertuig bereikt My-Trucks een eerste, grote mijlpaal. Om de steile ambities waar te maken, schakelt het nu nog een versnelling hoger en bouwt het aan het grootste Europese platform voor leasing van tweedehandsvrachtwagens met meer dan 2.000 voertuigen van grote merken als Scania, Volvo, DAF, Mercedes-Benz, Renault en Iveco in de portefeuille. “De komende jaren willen we blijven groeien en hopen we nog veel starters zoals Redouane te helpen professionele dromen waar te maken en op te nemen in de My-Trucks community”, blikt Van Speybroeck vooruit. “Door het verder uitbouwen van een solide structuur op de Europese markt willen wij dé referentie zijn voor de flexibele financiering van tweedehandsvrachtwagens. Onze ambitie is om tegen 2022 jaarlijks 2500 voertuigen in 10 landen in de markt te zetten en zo Europees marktleider te worden. “

ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, kondigt vandaag de samenwerking aan met March, een Gentse proptech start-up.

Lees meer

Eerste 7 Tesla MRI-scanner in België operationeel bij ULiège

Vandaag werd de eerste operationele 7 Tesla MRI-scanner in België ingehuldigd in de Universiteit van Luik. Dit onderzoekssysteem met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Lees meer

Databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen.

Lees meer

Nieuw onderzoeksrapport: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Lees meer

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af.

Lees meer

Siemens Healthineers introduceert haar eerste AI-applicatie

Siemens Healthineers’ intelligente software-assistent voor radiologie, AI-Rad Companion Chest CT, ontving zopas de CE-markering.

Lees meer

Fortinet Threat Landscape report: Aanvalsverkeer bereikt hoogste punt ooit in tweede kwartaal 2019

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

Lees meer

Cellularline S.p.A zet de deur open voor buitenlandse investeerders

Cellularline S.p.A, kondigt zijn deelname aan het STAR-segment van de Italiaanse effectenbeurs Mercato Telematico Azionario (MTA) aan. Dit maakt het mogelijk voor buitenlandse investeerders om te beleggen in aandelen en warrants van het bedrijf.

Lees meer

Streekproduct.be ontleedt de vlaai van Bruegel

In 1559 vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde hij net af?

Lees meer

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt.

Lees meer

Duravit België opent nieuw training center in Overijse

Duravit België is al meer dan twintig jaar actief op de Belgische markt en werkt al meer dan tien jaar vanuit Overijse. Onder leiding van General Manager Jan Rymen heeft het team van Duravit België nu een nieuwe mijlpaal bereikt

Lees meer

Ecocheque levert per euro een besparing op van 1 kg CO2

Het gebruik van ecocheques in 2018 levert een besparing op van maar liefst 230.000 ton CO2 of 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques.

Lees meer

De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector.

Lees meer

Cowork Siemens opent opnieuw de deuren voor studenten tijdens blokperiode

Sinds eind 2018 kunnen starters, zelfstandigen of pendelaars terecht in de gloednieuwe coworking van Siemens. Maar Cowork Siemens opent ook de deuren voor studenten.

Lees meer

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem bij ULiège

Lees meer

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk.

Lees meer

Saroléa en ML6 ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Saroléa en het Gentse ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, zorgen voor een primeur in de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage motormerk, wordt uitgerust met Waizu van ML6.

Lees meer

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt.

Lees meer

Leuvens webbureau wil nieuwe website lanceren voor 1.000 bedrijven

Het Leuvense Content Crackers, de specialist voor alles wat online marketing betreft, verdwijnt. Het digital agency maakt plaats voor het nieuwe Webhero, de voormalige webtool en succesformule Smooty, en JAYJAYS, gericht op online advertising.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x