Evoke

Nieuw onderzoeksrapport: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, publiceert vandaag het rapport “Making Tough Choices: How CISOs Manage Escalating Threats and Limited Resources.” Dit is het resultaat van een onderzoek dat Forbes Insights in opdracht van Fortinet uitvoerde. Hiervoor werden chief information security officers (CISO’s) bij bedrijven uit diverse sectoren gevraagd naar hun belangrijkste uitdagingen en de strategieën die ze hanteren om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van alle CISO’s van mening is dat het risico op cyberaanvallen toeneemt en bijna een kwart gelooft dat cybercriminelen over meer mogelijkheden beschikken. Dit probleem wordt mede in de hand gewerkt door beperkte financiële middelen en een gebrek aan vaardig personeel. CISO’s worstelen daarnaast met een snel groeiend en complexer wordend aanvalsoppervlak. Volgens hen kan de wapenwedloop met cybercriminelen dan ook alleen worden gewonnen door de juiste strategieën te hanteren.

“Het onderzoek van Forbes Insights sluit aan op wat onze klanten en prospects over hun belangrijkste uitdagingen vertellen. CISO’s staan voor de opgave om hun beperkte middelen aan te wenden voor impactvolle cybersecurity-projecten. Dit kan variëren van maatregelen voor de detectie van beveiligingsincidenten tot incidentrespons. Daarnaast moeten ze hun strategische managementverantwoordelijkheden in evenwicht brengen met tactische aangelegenheden. Fortinet helpt organisaties aan integrale beveiliging met de Fortinet Security Fabric, zodat CISO’s elke dag opnieuw effectief kunnen reageren op het voortdurend veranderende bedreigingslandschap”, zegt John Maddison, executive vice president Products bij Fortinet.

Andere belangrijke punten die in het Forbes Insights-rapport naar voren komen zijn:

  • Steeds meer CISO’s maken gebruik van artificiële intelligentie. 48 procent van alle respondenten richt hun focus op een naadloze integratie van de beveiliging met hun netwerkactiviteiten en 45 procent stapt over op een beveiligingsstrategie die voorziet in geavanceerde analysemogelijkheden om het overzicht op de bedrijfsomgeving te verbeteren. Artificiële intelligentie, machine learning en gegevensanalyse zorgen ervoor dat IT-teams minder tijd verliezen aan routinematige taken en ze zich kunnen focussen op bedrijfskritische zaken, zoals identificatie van afwijkend gedrag binnen het netwerk en een snelle reactie op cyberbedreigingen.

  • CISO’s zouden meer willen investeren in detectie en incidentrespons. Vandaag gaat gemiddeld 36 procent van het beveiligingsbudget naar incidentrespons. In een ideale wereld zouden de respondenten hun focus echter willen verschuiven van preventie naar detectie en incidentrespons. Volgens het onderzoek zouden CISO’s de bestedingen aan incidentrespons dan ook willen opvoeren tot 40 procent van hun totale budget.

  • Training en voorlichting zijn van cruciaal belang. Volgens het Forbes Insights-onderzoek zijn CISO’s van mening dat de beperkte beschikbaarheid van beveiligingstalent en trainingsmogelijkheden een sterke invloed uitoefenen op de organisatie. CISO’s besteden daarom meer aandacht aan de voorlichting van het personeel en de bewustwording rond cybersecurity om het aantal interne bedreigingen terug te dringen.

  • CISO’s kampen met budgetbeperkingen. Terwijl het aantal cyberbedreigingen toeneemt, vinden CISO's dat hun middelen, inclusief budget, beperkt blijven. Volgens een derde van de respondenten hebben budgetbeperkingen een grote invloed op hun beveiligingsprogramma.

  • De beveiliging van klantengegevens en intellectueel eigendom is een topprioriteit. Voor ruim een derde van de respondenten is de merkreputatie beschermen van hun onderneming ‘top of mind’. Meer dan 36 procent van alle CISO’s zag de beveiliging van klantengegevens als hun hoogste prioriteit. De meerderheid van respondenten gaf daarnaast aan dat ze de bescherming van intellectueel eigendom als een van hun belangrijkste verantwoordelijkheid beschouwden. Volgens hen vormt intellectueel eigendom een belangrijk doelwit van de meeste cybercriminelen. 

ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, kondigt vandaag de samenwerking aan met March, een Gentse proptech start-up.

Lees meer

Eerste 7 Tesla MRI-scanner in België operationeel bij ULiège

Vandaag werd de eerste operationele 7 Tesla MRI-scanner in België ingehuldigd in de Universiteit van Luik. Dit onderzoekssysteem met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Lees meer

Databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen.

Lees meer

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af.

Lees meer

Siemens Healthineers introduceert haar eerste AI-applicatie

Siemens Healthineers’ intelligente software-assistent voor radiologie, AI-Rad Companion Chest CT, ontving zopas de CE-markering.

Lees meer

Fortinet Threat Landscape report: Aanvalsverkeer bereikt hoogste punt ooit in tweede kwartaal 2019

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

Lees meer

Cellularline S.p.A zet de deur open voor buitenlandse investeerders

Cellularline S.p.A, kondigt zijn deelname aan het STAR-segment van de Italiaanse effectenbeurs Mercato Telematico Azionario (MTA) aan. Dit maakt het mogelijk voor buitenlandse investeerders om te beleggen in aandelen en warrants van het bedrijf.

Lees meer

Streekproduct.be ontleedt de vlaai van Bruegel

In 1559 vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde hij net af?

Lees meer

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt.

Lees meer

Van startup naar Europees marktleider. My-Trucks maakt dromen waar

My-Trucks, financieringsmaatschappij van tweedehandsbedrijfsvoertuigen uit Lievegem, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf timmert intussen aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehandsvrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

Lees meer

Duravit België opent nieuw training center in Overijse

Duravit België is al meer dan twintig jaar actief op de Belgische markt en werkt al meer dan tien jaar vanuit Overijse. Onder leiding van General Manager Jan Rymen heeft het team van Duravit België nu een nieuwe mijlpaal bereikt

Lees meer

Ecocheque levert per euro een besparing op van 1 kg CO2

Het gebruik van ecocheques in 2018 levert een besparing op van maar liefst 230.000 ton CO2 of 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques.

Lees meer

De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector.

Lees meer

Cowork Siemens opent opnieuw de deuren voor studenten tijdens blokperiode

Sinds eind 2018 kunnen starters, zelfstandigen of pendelaars terecht in de gloednieuwe coworking van Siemens. Maar Cowork Siemens opent ook de deuren voor studenten.

Lees meer

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem bij ULiège

Lees meer

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk.

Lees meer

Saroléa en ML6 ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Saroléa en het Gentse ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, zorgen voor een primeur in de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage motormerk, wordt uitgerust met Waizu van ML6.

Lees meer

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt.

Lees meer

Leuvens webbureau wil nieuwe website lanceren voor 1.000 bedrijven

Het Leuvense Content Crackers, de specialist voor alles wat online marketing betreft, verdwijnt. Het digital agency maakt plaats voor het nieuwe Webhero, de voormalige webtool en succesformule Smooty, en JAYJAYS, gericht op online advertising.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x