Evoke

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af.

Zo sluit de Belgische vestiging in Tongeren 2018 af met een lichte omzetstijging van vijf procent, ondanks de zware randvoorwaarden. Dankzij de drie nieuwe opdrachten die het bedrijf tijdens het eerste semester naast de kernactiviteit van het voertuigtransport binnenhaalde, kunnen de voertuigdeskundigen positief naar de toekomst kijken.

De professionele voorbereiding van voertuigen wordt steeds belangrijker bij Hödlmayr Logistics Belgium. Naast het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden focust het bedrijf nu ook op de voorbereiding van jonge tweedehandsvoertuigen en de complete modulatie van vlootvoertuigen en huurvoertuigen, attest inbegrepen. Het team van experts heeft als doel de klanten zo goed en voordelig mogelijk te ondersteunen bij hun persoonlijke eisen en remarketingprocessen en zo de waarde bij wederverkoop te verhogen.


Sinds kort vertrouwt bijvoorbeeld een van de grootste handelaarsnetwerken van de regio, A & M Delorge, op de expertise van Hödlmayr. “In onze garage bereiden wij tot wel 1.000 VW/Skoda- en SEAT-modellen voor op de verkoop. Bovendien konden wij een contract met ALD afsluiten, een heel groot en belangrijk leasingbedrijf in de B2B-sector. Daarnaast hebben we de PSA-groep weer naar Tongeren gehaald met het Opel-remarketingconcept. Dat betekent dat wij sinds 1 juli 2019 verantwoordelijk zijn voor alle transporten van de huurvoertuigen van Opel. We stockeren ze bovendien bij ons op de compound. Daarnaast voeren wij nog diverse logistieke activiteiten uit op de PSA-compound in Woutersbrakel. In het totaal gaat het over een volume van 10.000 voertuigen per jaar”, vertelt Michael Geschke, zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium.  

Lopende investeringen  

Wat de toekomstige investeringen betreft, zal het Hödlmayrteam van België op de ingeslagen weg verdergaan. Om te beginnen blijft Hödlmayr Logistics Belgium continu investeren in de modernisering van het eigen wagenpark. “Om aan het groeiende aantal transfers voor handelaars en leasingbedrijven te kunnen blijven voldoen, beschikken wij uiteraard ook over vrachtwagens die de grootstad binnen kunnen en die niet-rijklare auto’s kunnen laden en transporteren”, aldus Geschke. “Dit jaar werd ook opnieuw 400.000 euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de zogenaamde Pre-Delivery Services, kortweg PDI. Daarnaast gaat er 100.000 euro naar de renovatie van de spoorwegaansluiting.”

Hödlmayr Logistics Belgium

Hödlmayr Logistics Belgium is voor 100% een dochteronderneming van Hödlmayr International AG en met 185 werknemers een van de grootste werkgevers in de sector van de voertuiglogistiek in België. Het bedrijf beschikt over 78 gespecialiseerde vrachtwagens voor het transport van 425.000 voertuigen per jaar. Ze hebben een opslagcapaciteit van 132.000 m2; dat zijn ongeveer 5.200 standplaatsen. Op 50% van het dakoppervlak liggen er zonnepanelen, die 1.200 huishoudens in Tongeren van stroom voorzien. Daarnaast zijn er nog 2.200 standplaatsen op andere terreinen. De omzet van de Hödlmayr-dochter bedraagt ongeveer 40 miljoen euro (2018).

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG is een internationaal actief familiebedrijf uit Schwertberg (Oostenrijk) met voertuiglogistiek als kernactiviteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volledige toevoerketen, van de overname van de voertuigen af fabriek of invoerhaven tot de levering bij de voertuighandelaar of vlooteigenaar. Jaarlijks worden er ongeveer 1,75 miljoen voertuigen geleverd. Hödlmayr International AG en zijn dochterondernemingen in 16 landen stellen samen 1.900 mensen tewerk. In het totaal beschikt de groep over 800 gespecialiseerde vrachtwagens voor het transport van voertuigen, 12 bloktreinsystemen en een opslagterrein van ongeveer 1,3 miljoen vierkante meter voor ongeveer 55.000 voertuigen. De omzet van het bedrijf bedroeg het afgelopen jaar 285 miljoen euro.

ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, kondigt vandaag de samenwerking aan met March, een Gentse proptech start-up.

Lees meer

Eerste 7 Tesla MRI-scanner in België operationeel bij ULiège

Vandaag werd de eerste operationele 7 Tesla MRI-scanner in België ingehuldigd in de Universiteit van Luik. Dit onderzoekssysteem met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Lees meer

Databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen.

Lees meer

Nieuw onderzoeksrapport: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Lees meer

Siemens Healthineers introduceert haar eerste AI-applicatie

Siemens Healthineers’ intelligente software-assistent voor radiologie, AI-Rad Companion Chest CT, ontving zopas de CE-markering.

Lees meer

Fortinet Threat Landscape report: Aanvalsverkeer bereikt hoogste punt ooit in tweede kwartaal 2019

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

Lees meer

Cellularline S.p.A zet de deur open voor buitenlandse investeerders

Cellularline S.p.A, kondigt zijn deelname aan het STAR-segment van de Italiaanse effectenbeurs Mercato Telematico Azionario (MTA) aan. Dit maakt het mogelijk voor buitenlandse investeerders om te beleggen in aandelen en warrants van het bedrijf.

Lees meer

Streekproduct.be ontleedt de vlaai van Bruegel

In 1559 vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde hij net af?

Lees meer

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt.

Lees meer

Van startup naar Europees marktleider. My-Trucks maakt dromen waar

My-Trucks, financieringsmaatschappij van tweedehandsbedrijfsvoertuigen uit Lievegem, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf timmert intussen aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehandsvrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

Lees meer

Duravit België opent nieuw training center in Overijse

Duravit België is al meer dan twintig jaar actief op de Belgische markt en werkt al meer dan tien jaar vanuit Overijse. Onder leiding van General Manager Jan Rymen heeft het team van Duravit België nu een nieuwe mijlpaal bereikt

Lees meer

Ecocheque levert per euro een besparing op van 1 kg CO2

Het gebruik van ecocheques in 2018 levert een besparing op van maar liefst 230.000 ton CO2 of 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques.

Lees meer

De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector.

Lees meer

Cowork Siemens opent opnieuw de deuren voor studenten tijdens blokperiode

Sinds eind 2018 kunnen starters, zelfstandigen of pendelaars terecht in de gloednieuwe coworking van Siemens. Maar Cowork Siemens opent ook de deuren voor studenten.

Lees meer

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem bij ULiège

Lees meer

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk.

Lees meer

Saroléa en ML6 ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Saroléa en het Gentse ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, zorgen voor een primeur in de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage motormerk, wordt uitgerust met Waizu van ML6.

Lees meer

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt.

Lees meer

Leuvens webbureau wil nieuwe website lanceren voor 1.000 bedrijven

Het Leuvense Content Crackers, de specialist voor alles wat online marketing betreft, verdwijnt. Het digital agency maakt plaats voor het nieuwe Webhero, de voormalige webtool en succesformule Smooty, en JAYJAYS, gericht op online advertising.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x