Evoke

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk.

Secure SD-Branch breidt de beveiliging van de Fortinet Security Fabric en de voordelen van SD-WAN uit naar de netwerktoegang door het beheer van het WAN en de beveiliging samen te brengen binnen één platform. Deze integratie biedt organisaties krachtigere beveiliging en een verbeterd overzicht, reduceert de complexiteit, verbetert de flexibiliteit en prestaties van het netwerk en zorgt voor lagere IT-kosten aan de randen van het netwerk.

Nieuwe problemen rond de rand van het WAN en het toegangsnetwerk
Organisaties bevinden zich middenin een digitale transformatie. Ze maken gebruik van hybride clouds in combinatie met SaaS-oplossingen en IT-omgevingen binnen en buiten de bedrijfsmuren. Dat zorgt voor een explosieve groei van het aantal netwerkranden die moeten worden beveiligd. Veel organisaties hebben daardoor moeite om hun bedrijfsbrede IT-infrastructuur voldoende te beveiligen. Het complexe beheer van netwerkranden, die vaak lastig beheerbare en elkaar overlappende losstaande producten en appliances omvatten, verergert de problemen. Daarnaast zijn er steeds meer IoT-apparaten in alle soorten en maten met het filiaalnetwerk verbonden. Hackers krijgen daarmee nieuwe kansen om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Organisaties die bezig zijn met de implementatie van SD-WAN merken verder dat ze behoefte hebben aan een hechtere integratie van hun LAN-platforms. Dit is nodig het voor het uitbreiden van Secure SD-WAN-functionaliteit naar het netwerk, iets wat de beveiliging en beheereenvoud kracht bijzet.

Nu digitale transformatie voor ingrijpende veranderingen van de manier waarop bedrijven zakendoen, is het van cruciaal belang dat alle onderdelen van het netwerk effectief zijn beveiligd en optimaal op elkaar zijn afgestemd. Bedrijven kunnen daarmee voorkomen dat ze nieuwe kansen in de digitale economie mislopen. Om hun volledige potentieel te kunnen realiseren moeten hun filialen veilige real-time toegang hebben tot data en IT-bronnen, waar die zich ook maar bevinden. 

De rand van het WAN en het toegangsnetwerk beschermen met Secure SD-Branche
Als antwoord op de problemen van moderne, geografisch verspreide ondernemingen introduceert Fortinet de eerste complete Secure SD-Branch-oplossing. Deze stelt organisaties in staat om het beheer van de beveiliging en de netwerktoegang te integreren en de reikwijdte van de Fortinet Security Fabric uit te breiden naar filialen. Secure SD-Branch maakt gebruik van de next-generation firewall FortiGate, de network access controller FortiNAC, FortiSwitch en FortiAP access points. De oplossing biedt beveiliging van twee cruciale aspecten:

  • Bescherming van de netwerkrand: De reikwijdte van de next-generation firewall FortiGate wordt uitgebreid via de toegangslaag met behulp van FortiSwitch en FortiAP. Deze convergentie van de beveiliging en netwerktoegang resulteert in een unieke architectuur die bij uitstek is geschikt voor Secure SD-Branch-implementaties. De nieuwe WiFi 6 access points uit de FortiAP-reeks bieden meer capaciteit en hogere doorvoersnelheden, zodat organisaties de groeiende vraag naar bandbreedte kunnen bijbenen. De nieuwe multi-gigabit switches uit de FortiSwitch-reeks bieden meer vermogen (PoE) om ondersteuning te bieden voor zelfs de meest energieverslindende IoT-apparaten.

  • Bescherming van IoT-apparatuur: De netwerk access controller FortiNAC biedt automatische discovery, classificatie en beveiliging van alle IoT-apparaten die toegang tot het netwerk zoeken. De nieuwe release van FortiNAC (8.6) zet de detectie van onregelmatigheden kracht bij door het netwerkverkeer te scannen met FortiGate als sensor. Op die manier hoeven filialen geen extra hardware aan te schaffen.

Deze unieke combinatie van technologieën resulteert in de eerste Secure SD-Branch-oplossing op de markt. Naast een verbeterde integratie van LAN- en WAN-platforms kunnen organisaties daarmee profiteren van: 

  • Ingebouwde beveiliging: FortiGate breidt zijn next generation firewall (ngfw)-services uit naar de netwerklaag door integratie van het beheer van het draadloze netwerk en switches. De oplossing biedt de mogelijkheid van network access control (NAC) met FortiGate als sensor. Dit verbetert de discovery en het overzicht en maakt het mogelijk om onregelmatigheden te detecteren rond apparaten die met het filiaalnetwerk zijn verbonden.

  • Vereenvoudigd beheer: Een implementatie zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst en ingebouwde beheermogelijkheden die via een centrale locatie kunnen worden bediend vereenvoudigen de inzet van Secure SD-Branch binnen filialen. De flexibele architectuur biedt schaalbare ondersteuning voor filialen van alle omvang en hun toekomstige groei.

  • Lagere totale eigendomskosten: Organisaties hoeven geen licenties en sensoren voor het netwerkverkeer aan te schaffen. Daarnaast profiteren ze van vereenvoudigd dagelijks beheer op basis van minder interfaces. Secure SD-Branch kan bovendien in een kort tijdsbestek worden geïmplementeerd, zodat organisaties tijd en geld besparen. 

Fortinet beziet het netwerk vanuit een beveiligingsperspectief. Via zijn Fortinet Security Fabric biedt het klanten netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd. Met zijn nieuwe oplossing Secure SD-Branch stelt Fortinet organisaties in staat om hun geografisch verspreide filialen eenvoudig te beheren en consistent te beveiligen. Daarmee kunnen zij hun reikwijdte uitbreiden van het SD-WAN naar de toegangslaag.


Databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen.

Lees meer

Nieuw onderzoeksrapport: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Lees meer

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af.

Lees meer

Siemens Healthineers introduceert haar eerste AI-applicatie

Siemens Healthineers’ intelligente software-assistent voor radiologie, AI-Rad Companion Chest CT, ontving zopas de CE-markering.

Lees meer

Fortinet Threat Landscape report: Aanvalsverkeer bereikt hoogste punt ooit in tweede kwartaal 2019

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

Lees meer

Cellularline S.p.A zet de deur open voor buitenlandse investeerders

Cellularline S.p.A, kondigt zijn deelname aan het STAR-segment van de Italiaanse effectenbeurs Mercato Telematico Azionario (MTA) aan. Dit maakt het mogelijk voor buitenlandse investeerders om te beleggen in aandelen en warrants van het bedrijf.

Lees meer

Streekproduct.be ontleedt de vlaai van Bruegel

In 1559 vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde hij net af?

Lees meer

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt.

Lees meer

Van startup naar Europees marktleider. My-Trucks maakt dromen waar

My-Trucks, financieringsmaatschappij van tweedehandsbedrijfsvoertuigen uit Lievegem, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf timmert intussen aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehandsvrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

Lees meer

Duravit België opent nieuw training center in Overijse

Duravit België is al meer dan twintig jaar actief op de Belgische markt en werkt al meer dan tien jaar vanuit Overijse. Onder leiding van General Manager Jan Rymen heeft het team van Duravit België nu een nieuwe mijlpaal bereikt

Lees meer

Ecocheque levert per euro een besparing op van 1 kg CO2

Het gebruik van ecocheques in 2018 levert een besparing op van maar liefst 230.000 ton CO2 of 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques.

Lees meer

De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector.

Lees meer

Cowork Siemens opent opnieuw de deuren voor studenten tijdens blokperiode

Sinds eind 2018 kunnen starters, zelfstandigen of pendelaars terecht in de gloednieuwe coworking van Siemens. Maar Cowork Siemens opent ook de deuren voor studenten.

Lees meer

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem bij ULiège

Lees meer

Saroléa en ML6 ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Saroléa en het Gentse ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, zorgen voor een primeur in de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage motormerk, wordt uitgerust met Waizu van ML6.

Lees meer

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt.

Lees meer

Leuvens webbureau wil nieuwe website lanceren voor 1.000 bedrijven

Het Leuvense Content Crackers, de specialist voor alles wat online marketing betreft, verdwijnt. Het digital agency maakt plaats voor het nieuwe Webhero, de voormalige webtool en succesformule Smooty, en JAYJAYS, gericht op online advertising.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x