Evoke

Databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen.

Met behulp van deze databots wil de start-up zoveel mogelijk bedrijven helpen om de volgende stap te nemen in de digitale transformatie. Teroco is vandaag reeds actief op de Vlaamse en Nederlandse markt en wil op termijn marktleider worden voor databots in de Lage Landen.  

Heel wat bedrijven willen vandaag de dag mee op de kar springen van digitale transformatie, maar slagen er niet in om een versnelling hoger te schakelen. Ze hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor zien medewerkers zich verplicht nog steeds heel wat repetitieve en tijdrovende taken manueel uit te voeren waardoor ze geen meerwaarde kunnen creëren voor de zaak en de klant en zich niet kunnen toeleggen op hun digitale transformatie. Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken zoals klantenregistratie of facturatie overneemt en een brug kan slaan tussen oude en nieuwe systemen en toepassingen. Deze toepassing van databots is beter gekend onder de noemer Robotic Process Automation (RPA), volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 20181. Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen. 

Veelzijdig
Daarnaast kunnen databots ook worden ingezet om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data tegelijkertijd uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Bovendien is voor dit alles geen programmeerwerk of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen nodig en zijn databots binnen de 4 à 5 weken operationeel. 

“Databots laten toe om op een snelle en flexibele manier systemen te automatiseren en met elkaar te integreren. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Op die manier willen we harmonie brengen binnen ondernemingen”, vertelt Johan Van den Bulck, mede-oprichter van Teroco, gespecialiseerd in de opleiding en implementatie van databots. “Je kan Teroco daarin het best vergelijken met een kok aan huis. Onze in-house vakexperten gaan tot bij de klant om behoeften in kaart te brengen en advies te geven over de geschikte technologie. Vervolgens maken we samen een databot, zoals een kok aan huis gerechten op maat maakt in jouw eigen keuken. Verder staan we ook in voor de implementatie en het onderhoud van de databot.”

Referentie
Vandaag heeft Teroco reeds een kantoor in Herentals en in Woerden (Utrecht), maar de start-up ziet het groot. “Johan en ik hebben samen al meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing”, vertelt Pascal Kemps, mede-oprichter van Teroco. “Bovendien bouwde en beheerde Johan in een vorige functie een van de grootste RPA centers of excellence van de Lage Landen. We zien heel veel voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt en bundelden daarom onze expertise en kennis om bedrijven actief in uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen te helpen om de volgende stap te nemen in de digitale transformatie. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.” ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, kondigt vandaag de samenwerking aan met March, een Gentse proptech start-up.

Lees meer

Eerste 7 Tesla MRI-scanner in België operationeel bij ULiège

Vandaag werd de eerste operationele 7 Tesla MRI-scanner in België ingehuldigd in de Universiteit van Luik. Dit onderzoekssysteem met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Lees meer

Nieuw onderzoeksrapport: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Lees meer

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af.

Lees meer

Siemens Healthineers introduceert haar eerste AI-applicatie

Siemens Healthineers’ intelligente software-assistent voor radiologie, AI-Rad Companion Chest CT, ontving zopas de CE-markering.

Lees meer

Fortinet Threat Landscape report: Aanvalsverkeer bereikt hoogste punt ooit in tweede kwartaal 2019

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

VINCI Energies verhoogt veiligheid op werkvloer met virtual reality

Lees meer

Cellularline S.p.A zet de deur open voor buitenlandse investeerders

Cellularline S.p.A, kondigt zijn deelname aan het STAR-segment van de Italiaanse effectenbeurs Mercato Telematico Azionario (MTA) aan. Dit maakt het mogelijk voor buitenlandse investeerders om te beleggen in aandelen en warrants van het bedrijf.

Lees meer

Streekproduct.be ontleedt de vlaai van Bruegel

In 1559 vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde hij net af?

Lees meer

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt.

Lees meer

Van startup naar Europees marktleider. My-Trucks maakt dromen waar

My-Trucks, financieringsmaatschappij van tweedehandsbedrijfsvoertuigen uit Lievegem, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf timmert intussen aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehandsvrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

Lees meer

Duravit België opent nieuw training center in Overijse

Duravit België is al meer dan twintig jaar actief op de Belgische markt en werkt al meer dan tien jaar vanuit Overijse. Onder leiding van General Manager Jan Rymen heeft het team van Duravit België nu een nieuwe mijlpaal bereikt

Lees meer

Ecocheque levert per euro een besparing op van 1 kg CO2

Het gebruik van ecocheques in 2018 levert een besparing op van maar liefst 230.000 ton CO2 of 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques.

Lees meer

De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector.

Lees meer

Cowork Siemens opent opnieuw de deuren voor studenten tijdens blokperiode

Sinds eind 2018 kunnen starters, zelfstandigen of pendelaars terecht in de gloednieuwe coworking van Siemens. Maar Cowork Siemens opent ook de deuren voor studenten.

Lees meer

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner

Siemens Healthineers plaatst voor het eerst 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem bij ULiège

Lees meer

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk.

Lees meer

Saroléa en ML6 ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Saroléa en het Gentse ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, zorgen voor een primeur in de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage motormerk, wordt uitgerust met Waizu van ML6.

Lees meer

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt.

Lees meer

Leuvens webbureau wil nieuwe website lanceren voor 1.000 bedrijven

Het Leuvense Content Crackers, de specialist voor alles wat online marketing betreft, verdwijnt. Het digital agency maakt plaats voor het nieuwe Webhero, de voormalige webtool en succesformule Smooty, en JAYJAYS, gericht op online advertising.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x