Storytelling voor Fraikin

Klantenverhalen

Complimenten krijgen van iemand anders is altijd beter dan jezelf een schouderklopje geven. Jezelf promoten door gebruik te maken van andermans lovende woorden vormt de kracht van klantenverhalen. Een van onze klanten die vaak gebruik maakt van dit soort content, is Fraikin.

Fraikin is Europees marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfswagens en bestelwagens. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring en kennis op het vlak van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kleine als grote ondernemingen. Om de uitstekende relaties met deze klanten in de verf te zetten, worden er regelmatig klantenverhalen uitgewerkt.

Hoe werkt het?

Om te beginnen selecteren we een relevant verhaal in overleg met onze klant. Vervolgens wordt een vragenlijst opgesteld die is toegespitst op de case. Wat waren de specifieke uitdagingen? Waarom koos de klant voor Fraikin? Welke meerwaarde ervaart de klant nu? Dat zijn slechts enkele voorbeelden.

Vervolgens interviewen we eerst Fraikin om een beter inzicht te krijgen in de case en daarna interviewen we hun klant om quotes te verzamelen. Uiteindelijk worden beide interviews gecombineerd en gestructureerd tot één klantenverhaal, dat ter revisie wordt aangeboden aan zowel onze klant als de eindklant. Zowel Fraikin als de eindklant kunnen dan naar buiten komen met dit verhaal door het te delen op hun eigen kanalen. Dankzij onze inspanningen slagen we er regelmatig in om ook de vakpers te overtuigen om deze klantenverhalen te publiceren.

Lead generation

Cindy Willemyns, business development manager bij Fraikin:

"Klantenverhalen zijn een win-win voor zowel Fraikin als onze klanten. Door onze klanten hun ervaringen met onze diensten te laten delen, creëren we betrouwbaarheid.  Bovendien helpen deze verhalen ons om potentiële klanten te overtuigen om met ons samen te werken. Zo leverde één klantverhaal een nieuwe klant op en verdienden we meteen onze retainer bij Evoke terug."
Share with friends