Evoke

Vijf acceleratieprogramma's

Als start-up voel je je na enige tijd misschien wel klaar om verder door te groeien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Op dat moment is het verstandig om hulp te zoeken voor dat extra duwtje in de rug.

Een manier om dat te doen is door deel te nemen aan een acceleratieprogramma waarin je begeleiding, tips, inzichten over zaken waar je misschien nog niet eerder aan dacht en nog zoveel meer krijgt. Om je te helpen bij het vinden van het juiste acceleratieprogramma dat bij jouw start-up past, hebben we vijf Belgische acceleratieprogramma's op een rijtje gezet.

1. Imec.istart

Het business acceleratieprogramma van imec, een internationale R&D en innovatiehub in nano-elektronica en digitale technologieën, ondersteunt tech start-ups in hun vroege ontwikkelingsfase. Hoewel imec een internationaal bereik heeft, is hun hoofdkwartier gevestigd in Leuven en is imec.istart een Belgisch acceleratieprogramma. Bovendien is het een veelgeprezen programma: UBI Global zette het op de eerste plaats op zijn lijst van acceleratieprogramma’s in Europa die verbonden zijn aan een universiteit. Concreet ondersteunt het business acceleratieprogramma ondernemers bij de vroege ontwikkeling van hun tech start-ups gedurende minimum 12 maanden.  

Het programma biedt toegang tot financiering (een pre-seed financiering van €50.000), coaching en begeleiding, een groot netwerk van partners en investeerders, technologie, werkfaciliteiten en andere vormen van ondersteuning (bijvoorbeeld software deals, marketing- en communicatieadvies, enzovoort). Zo is Evoke een PR-partner van imec.istart en biedt het vanuit die hoedanigheid start-ups en scale-ups een aanpak op maat aan voor hun PR en contentmarketing.

Enkele overtuigende cijfers: 

  • Imec.istart heeft tot nu toe al 185+ start-ups geholpen en 45 scale-ups

  • De bedrijven in het programma stonden in voor de creatie van 1200+ jobs

  • Meer dan €120 miljoen aan inkomsten 

Vanaf 4 mei kan je je hier inschrijven voor imec.istart.

2. Amplitude+

Als een gezamenlijk programma van ICAB Business & Technology Incubator en het Microsoft Innovation Center Brussels, helpt deze accelerator tech start-ups om te groeien. Dankzij de samenwerking tussen ICAB en MIC is het programma in staat om de opgedane ervaring van beide organisaties te integreren, waar start-ups op hun beurt alleen maar voordeel uit kunnen halen.

Het Amplitude+ programma helpt start-ups bij het overwinnen van de uitdagingen die gepaard gaan met de wens om te groeien. Concreet wordt er met een gefaseerde aanpak met drie op zichzelf staande modules over een periode van 18 maanden gewerkt. Zo krijgen start-ups meer dan 100 uur individuele en collectieve coaching. Misschien is het belangrijkste wel dat er geen kosten aan het programma verbonden zijn en dat er geen eigen vermogen nodig is. 

Je kan je nu inschrijven voor het Amplitude+ acceleratieprogramma. 

3. Start it @KBC

Het unieke verkoopargument van Start it @KBC is dat er geen verplichtingen aan verbonden zijn als je deelneemt aan hun acceleratieprogramma. Als ambitieuze start-up hoef je geen geld te betalen en ook geen eigen vermogen aan te leveren. Het enige wat van je verwacht wordt is dat je toegewijd en open-minded bent en zin hebt om te leren. Dat zou geen probleem moeten zijn als je al geïnteresseerd was om deel te nemen aan een acceleratieprogramma.

Start it @KBC verwelkomt start-ups in elke fase van hun groei, of je nu in de ideefase zit of al aan het groeien bent. Als je tot het programma wordt toegelaten, krijg je via het GAN-netwerk toegang tot meer dan een miljoen dollar waard aan voordelen. Het programma laat je toe om een uitgebreid en professioneel netwerk uit te bouwen, voorziet in lokale ad hoc workshops en biedt een plaats om te werken in co-working spaces in zes Belgische steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven).

Enkele indrukwekkende cijfers:

  • 200+ miljoen euro aan financiële middelen

  • 150+ miljoen euro aan inkomsten

  • 120+ start-ups per jaar

  • 1300+ start-up oprichters

Je kan je nu aanmelden voor het Start it @KBC acceleratieprogramma. Wacht niet te lang: de inschrijvingen sluiten op 3 maart. 

4. BEyond

 

BEyond is een acceleratieprogramma dat wordt ondersteund door Pulse Foundation, een filantropisch initiatief van ondernemersgezinnen in België. Het doel van zowel de stichting als van het programma is het stimuleren en ondersteunen van toekomstig ondernemerschap.

Elk jaar worden tien scale-ups geselecteerd om deel te nemen aan het acceleratieprogramma, waarbij de focus ligt op gemeenschap, connecties en vertrouwen. Op die manier kunnen de scale-ups hun groei stimuleren via de inspiratie en kennis die ze opdoen in bootcamps en workshops. Bovendien wordt er een persoonlijke mentor aangesteld voor jouw scale-up die zijn expertise en internationale succesverhalen met je zal delen. 

Het programma is gericht op tech scale-ups die een sterke band hebben met België. Als je zo'n start-up bent, grijp dan nu je kans. Wacht niet langer, de inschrijvingen sluiten over een paar dagen!

5. Birdhouse

Birdhouse biedt een netwerk aan dat van onschatbare waarde is voor ondernemers. Hun missie is om start-ups te ondersteunen in hun reis naar een succesvolle schaalvergroting door het delen van kennis en expertise. Om die missie te vervullen, hebben ze een acceleratieprogramma opgezet. Voor elke start-up wordt een op maat gemaakt programma van zes maanden samengesteld waarin meerdere onderdelen je helpen om je doelen te bereiken. 

Het programma is vrij intensief, met toegewijde begeleiding, het ophalen van kapitaal, het opbouwen van een waardevol netwerk, het deelnemen aan doelgerichte workshops, het ontvangen van persoonlijke coaching en de toegang tot een goed uitgeruste kantoorruimte in Gent of Antwerpen.

Je kan je nu al pre-registreren voor het acceleratieprogramma van Birdhouse in de zomer van 2020.

Interview Duravit Belux

Corneel Haine, Founder PR agency Evoke, interviews Jan Rymen, General Director Duravit Belux

Lees meer

Interview Fourcast for Education

We hadden een gesprek met Joëlle Robberecht, verantwoordelijke bij de Learning Academy van Fourcast for Education.

Lees meer

Interview ML6

We spraken met Julie Scherpenseel, Chief Growth Officer bij ML6 én verkozen door Data News tot Young ICT Lady of the Year. Wat houdt haar functie bij ML6 precies in? Wat zijn haar plannen en ambities als Young ICT Lady of the Year? Hoe is ze zelf in de techwereld gerold?

Lees meer

Interview MIC

We spoke with Cécile Jabaudon, Operational Director of the Microsoft Innovation Center Brussels.

Lees meer

Interview Teroco

We hadden een boeiend online gesprek met Johan Van den Bulck, oprichter en CEO van Teroco. Wat betekent Robotic Proces Automation precies? Hoe wordt Teroco geïmpacteerd door de coronacrisis? Wat kan RPA betekenen in de strijd tegen het virus? Hoe ziet de toekomst van Teroco er uit?

Lees meer

Interview CO2Logic

Corneel Haine, Founder PR Agency Evoke, interviews Antoine Geerinckx, CEO CO2Logic

Lees meer

Incubators in Vlaanderen

Incubators zijn uitstekende werkplekken voor start-ups die op lange termijn willen groeien.

Lees meer

Incubators in Brussel

Incubators zijn uitstekende werkplekken voor start-ups die op lange termijn willen groeien.

Lees meer

Vier websites voor startups

Als ambitieuze startup is persaandacht van cruciaal belang om je recente toetreding tot de markt te tonen. In het algemeen, maar vooral voor start-ups, kan Europese aandacht een grote troef zijn om je groei te stimuleren. Maar op welke platformen wil je gezien worden?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x