Evoke

Vier websites voor startups

Als ambitieuze startup is persaandacht van cruciaal belang om je recente toetreding tot de markt te tonen. In het algemeen, maar vooral voor start-ups, kan Europese aandacht een grote troef zijn om je groei te stimuleren. Maar op welke platformen wil je gezien worden?

Welke websites of tijdschriften moet je benaderen om diegenen te bereiken die geïnteresseerd zijn in het laatste nieuws op het gebied van Europese technologie? In dit artikel bespreken we vier websites met Europees nieuws over technologie en start-ups. De eerste twee zijn reeds bekende platformen, terwijl het derde en vierde platform in opmars zijn. Een verschijning op een van die vier websites kan zeer waardevol zijn in je groeiproces. 

1. EU-Startups


Met 44.000 abonnees op hun nieuwsbrief is EU-Startups hét toonaangevende online magazine over start-ups in Europa. Ze publiceren artikels over (her)lanceringen, financiering en overnames van technologische start-ups en ander tech nieuws. Daarnaast publiceren ze regelmatig interessante interviews met Europese oprichters van start-ups. Elke maand bereiken ze een publiek van meer dan 200.000 geïnteresseerde technologiefanaten in heel Europa. Volgens hun eigen recente lezersonderzoek zijn 78% van de lezers van EU-Start-ups besluitvormers.

2. Tech.eu

Tech.eu is opgericht in 2013 en brengt verslag uit over Europees technologisch nieuws, data-analyse en marktinformatie. Ze bieden een breed scala aan verhalen over start-ups, schaalvergroting, kapitaalrondes en meer. Wat Tech.eu een bijzonder boeiend platform maakt, is de diversiteit in hun publicatiekanalen. Ze beheren niet alleen een online magazine, maar sturen en zenden ook wekelijks een nieuwsbrief en podcast uit, evenals een evenementenkalender. 

3. Sifted

Hoewel Sifted niet zo lang bestaat als EU-Startups en Tech.eu, zijn ze er toch in geslaagd om snel een aanzienlijk publiek op te bouwen. Dat is deels te danken aan de steun van de Financial Times, maar ook aan het feit dat ze kwalitatief hoogstaande en diepgaande inhoud bieden met betrekking tot Europese start-ups en technologie. Ze zijn ook erg snel! Maar liefst drie keer per week versturen ze een nieuwsbrief. Ze willen niet alleen een betrouwbare en onafhankelijke bron zijn voor Europees nieuws over start-ups en technologie, maar ook een ontdekkingskanaal. 

4. Silicon Canals

Silicon Canals is gevestigd in Nederland en biedt nieuws, kennis en inzichten uit het Europese technologie en start-up ecosysteem. Ze hebben een specifieke belangstelling voor de Benelux-markt. Hun doel is om geïnteresseerde partijen te voorzien van waardevolle en onmisbare informatie over onderwerpen als mobiliteit, AI en FinTech. Het publiek van Silicon Canal bestaat uit mensen die werken aan of bij start-ups, maar ook uit investeerders en bedrijfsinnovatiemanagers.

Wil je meer weten?

Benieuwd hoe een Benelux PR-bureau als Evoke je kan helpen om op deze websites te verschijnen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste aanpak voor persrelaties, klantenverhalen, newsletters, opiniestukken en andere diensten. Bekijk enkele voorbeelden van succesvolle PR-campagnes voor onder andere umain.ai, LynxCare en ML6.

Interview Duravit Belux

Corneel Haine, Founder PR agency Evoke, interviews Jan Rymen, General Director Duravit Belux

Lees meer

Interview Fourcast for Education

We hadden een gesprek met Joëlle Robberecht, verantwoordelijke bij de Learning Academy van Fourcast for Education.

Lees meer

Interview ML6

We spraken met Julie Scherpenseel, Chief Growth Officer bij ML6 én verkozen door Data News tot Young ICT Lady of the Year. Wat houdt haar functie bij ML6 precies in? Wat zijn haar plannen en ambities als Young ICT Lady of the Year? Hoe is ze zelf in de techwereld gerold?

Lees meer

Interview MIC

We spoke with Cécile Jabaudon, Operational Director of the Microsoft Innovation Center Brussels.

Lees meer

Interview Teroco

We hadden een boeiend online gesprek met Johan Van den Bulck, oprichter en CEO van Teroco. Wat betekent Robotic Proces Automation precies? Hoe wordt Teroco geïmpacteerd door de coronacrisis? Wat kan RPA betekenen in de strijd tegen het virus? Hoe ziet de toekomst van Teroco er uit?

Lees meer

Interview CO2Logic

Corneel Haine, Founder PR Agency Evoke, interviews Antoine Geerinckx, CEO CO2Logic

Lees meer

Incubators in Vlaanderen

Incubators zijn uitstekende werkplekken voor start-ups die op lange termijn willen groeien.

Lees meer

Incubators in Brussel

Incubators zijn uitstekende werkplekken voor start-ups die op lange termijn willen groeien.

Lees meer

Vijf acceleratieprogramma's

Als start-up voel je je na enige tijd misschien wel klaar om verder door te groeien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Op dat moment is het verstandig om hulp te zoeken voor dat extra duwtje in de rug.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x